2010. február 13., szombat

Piac

A hét minden napján a város több pontján piacok torlaszolják el az utcákat reggel 9-töl kb. du. 5-ig. Február 5-én készültek a következö képek.

A piacon árulnak zöldségeket, gyümölcsöket, paprikát frissen és szárítva, édességet, molét (magokból és füszerekböl, és néha kakaóból összegyúrt masszát, amit hússal kevernek- isteni!), babot, szörpnek való hibiszkuszt, zöld és száraz füszereket, tortillát és társait (kukoricalisztböl készült lepényeket)...

A különlegességek:
tuna: a kaktusz ízes, leves, magvakkal teli gyümölcse.
huitlacoche: a kukorica fekete üszöggombája (fokhagymával és tejföllel puhítva, tortillába töltve- mennyei és irtó drága eledel, föleg a száraz idöszakban, mivel leginkább az esös nyár idején terem).
tökvirág: az itteni cukkini nagy, narancssárga virága. Levesben, illetve megpuhítva tortillába töltve fogyasztják.
chicharrón: a disznó kisütött böre nagy darabokban. Szószokkal nyakonöntve fogyasztják csemegeként.

Kellemes piaci szemlét kívánok!
























































































































































































































































































































2 megjegyzés:

  1. Imádom a piacokat, mindig elmegyek szétnézni, ha külföldön járok. Úgy látom a képekről lenne mit nézelődni, ha egyszer eljutnék oda, a Föld másik oldalára.
    (Csak most vettem észre, hogy újra írsz. Úgy eltüntél.)

    VálaszTörlés
  2. A konyhatündérek mennyországa!

    VálaszTörlés